BOKA

KARTONGKVARTER – en påhittig stadsplaneringsverkstad i tre delar.

Kartonkvarter-studiogoja

 Vad behöver vi kunna för att bygga ett hus? Vad behöver vi för att planera en stad?

Kartongkvarter är en stadsplaneringsverkstad där barnen stegvis går från kartongkonstruktion till stadsplanering av en alldeles egen stad. Vi går igenom praktisk konstruktion och pratar innehållet i vår gemensamma stad utifrån deltagarnas förkunskaper och intressen. Workshopresultatet dokumenteras och läggs till en växande skara städer; byggda och planerade av barn.

 

Den fullständiga processen innebär tre träffar, Det är också möjligt att boka singelverkstad, t.ex för drop-in eller särskilda tillfällen.

För: 6 – 12 år, < 30 barn / verkstad
Gör en pris- och bokningsförfrågan till
hej@studiogoja.se

 

PAPPERSMASKINERI

Pappersmaksineri med Studio Goja

Pappersmaskineri är en designverkstad där deltagande barn jobbar med utmanande frågeställningar i en lekfull designprocess. Vi funderar över situationer som varit svåra att lösa eller stunder när vi önskat oss ett simsalabim. Barnens berättelser omvandlas till idéer som visualiseras i skiss och pappersprototyp.
Verkstadens syfte är att använda designverktyg för att lära sig mer om den egna kreativa processen och därigenom hitta nya sätt att förmedla sig själv och sin berättelse.

 

 

För: 6 – 12 år, < 30 barn / verkstad
Gör en pris- och bokningsförfrågan på
studiogoja.se
Godkänt för arrangörstöd.
Läs mer på kulturkatalogenvast.org

kontakta hej@studiogoja.se för prisuppgift och bokningsförfrågan.

 

BERÄTTARVERKSTAD

Weather Workshop

Denna berättarverkstad är en experimentell workshop där vi går via berättarknep och retorik till publicering. Publiceringen kan vara i form av en samling fanzines, berättande kartor, posters eller en utställning.

Syftet är att erbjuda material, inspiration och kompetens för att trigga berättarlusten. Det centrala i verkstan är att hitta en egen arbetsprocess, personligt formspråk och lära sig teknik för publicering.

 

För: 6 – 12 år, < 30 barn / verkstad
Gör en pris- och bokningsförfrågan till
hej@studiogoja.se

Läs mer på Kulturkatalogen i Väst.

 

FÖRELÄSNING

Studio Goja erbjuder även fristående föreläsningar som kan kombineras med en praktisk workshop för de vuxna som vill arbeta inkluderande med barn. Deltagarna får handgripliga verktyg och metoder för en lika lekfull som informativ dialog med barn och unga. Innehållet anpassas med fördel efter aktuella frågeställningar som bokare och deltagare står inför. Det kan handla om att föreläsningen bokas i sammanband med specifikt projekt eller som en del i en större utbildningssatsning. Observera att föreläsningar och workshops för vuxna inte omfattas av arrangörsstödet!

Gör en pris- och bokningsförfrågan till
hej@studiogoja.se