Pappersmaskineri-1

Allt i världen kan mätas och vägas. Eller? Hur mäter du lycka? Eller blåmärken? Eller hur påhittigt något är? Med papper bygger vi maskiner och mätinstrument för att mäta och klara av världens alla viktigheter.

Pappersmaskineri bjuder in barn att jobba med utmananande frågeställningar i en lekfull designprocess. Vi utgår ifrån vardagshistorier, fantasier och drömmar för att uppfinna just de där maskinerna som saknas. Vi funderar över situationer som varit svåra att lösa eller stunder när vi önskat oss ett simsalabim. Inspirationen omvandlas till idéer som vi visualiserar först i skiss och sen i pappersprototyper. Vi arbetar både individuellt med våra idéer och med en större maskin som vi tillsammans sätter igång genom att lägga till knappar, kugghjul och funktioner.

Pappret är ett lite magiskt material. Från att ligga platt i färgsorterade högar, får det kropp och volym genom vikningar och sammanfogningar. Det här hjälper oss att förstå hur vi kan forma material utifrån våra egna tankar och idéer.

För: 6-12 år